Буркан за покълване Vitaldoc

17,00 лв.
 • Марка: Vitaldoc
 • Кат. номер: Vita

Буркан за кълнове Vitaldoc.

Уред за целогодишна култивация на пресни кълнове.

Лесен за употреба и удобен за начинаещи.

Подходящ за измиване в съдомиялна машина.

Произведен от природосъобразно стъкло

Съдържание – стъклен буркан и капачка от пластмаса със стойка за наклон от 45° градуса.

Вместимост 720 ml.

 

Допълнителна информация
Допълнителна информация

Буркан за покълване Vitaldoc

Бурканът за покълване на семена Vitaldoc разполага с капачка със стойка за накланяне на 45° градуса и ще отговори на всички Ваши изисквания, свързани с покълването на семена. 

С него лесно ще успявате да изцеждате водата, в която сте накисвали или изплаквали семената.

Практичен и удобен уред за покълване на семена както от начинаещи така и от професионалисти.

Подходящ за култивиране на пресни кълнове в домашни условия.

С всеки поръчан буркан Vitaldoc получавате безплатно една доза семена за покълване, което го превръща в чудесен комплект за покълване на семена!

Полезна информация: 

Често измивайте буркана Vitaldoc обилно с вода, особено след като сте го извадили от съдомиялна машина. Почиствайте буркана преди и след накисване на семената. Изплаквайте уреда отново и отново между навлажняванията на семената (докато са в гевгир или кухненска цедка). Стерилизирайте буркана винаги, когато имате възможност!

Ако желаете да прочетете повече за различните буркани за кълнове или други уреди за покълване на семена прочете статията в нашия блог тук .

 

Инструкция за покълване на неслузообразуващи семена в буркан

 

Необходими материали за отглеждане на кълнове в буркан Vitaldoc:

 1. Семена за покълване.
 2. Буркан и капачка с отвори.
 3. Стойка за накланяне на буркана на 45 градуса (препоръчително).

Първата доза семена е комплимент от нас. Бурканът и капачката са включени в комплекта. Стойката за накланяне е внедрена в самата капачка.

 

Стъпки за отглеждане на кълнове в буркан за кълнове Vitaldoc

 

Предварителна подготовка:

 1. Поставете 2-3 супени лъжици семена (15-30 грама) в цедка и ги изплакнете под течаща вода.
 2. Накиснете изплакнатите семена за 8 - 12 часа в чист буркан KertiMag с количество питейна вода със стайна температура (около 400 ml). За семена от лимец или пшеница накисването варира от 4 до 8 часа.

Процес на покълване:

 1. Изплакнете обилно под течаща вода предварително накиснатите семена.
 2. Изцедете в максимална степен водата от буркана с помощта на капачката с отвори  (семената не трябва да плуват или да са накиснати във вода). С динамични движения и разклащане разпръснете семената по стените на буркана (доколкото е възможно) и го наклонете с отвора/капачката надолу (около 45 градуса), така че останалата вода да може изтече извън от буркана. Семената трябва да бъдат влажни, а не да плуват във вода.
 3. Изплаквайте и изцеждайте семената поне два пъти на ден. Наливайте вода в буркана и изплаквайте, а след това изцеждайте с интензивно разклащане.
 4. Опитвайте кълновете при всяко изплакване, за да откриете Вашият любим вкус.
 5. Кълновете са готови за различно време в зависимост от културата/вида на семената и условията, при които ги отглеждате.
 6. Консумирайте веднага щом сте удовлетворени от вида и вкуса на кълновете.
 7. Съхранявайте в хладилник предварително подсушените кълнове. Имайте предвид, че процесът на растеж продължава, макар и значително по-бавно поради ниската температура.

* Ако в даден момент кълновете препълнят уреда, можете да ги разпределете в два или повече буркана, за да им осигурите добра аерация или по-добър обмен на въздуха.

* Подходяща стайна температура на отглеждане 19–25 °C.

* Повече за процеса на дехълинг (dehulling - отделяне обвивката на семената от кълновете) можете да прочетете в нашия блог.

 

Важно: Всички слузо образуващи семена като крес, лен, босилек или рукола не са подходящи отглеждане в този уред за покълване. Можете да прочетете в често задаван въпроси FAQ, как да отгледате слузообразуващи семена.

 

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!