Семена на бял трън (Milk Thistle)

6,00 лв.
  • Марка: Tiny Full
  • Кат. номер: MILT

Открийте Изключителни Характеристики и Ползи на семената от бял трън.

 

Добре дошли в света на Milk Thistle - семена, познати със своите благотворни свойства за здравето. Отличаващи се с мощни антиоксиданти и противовъзпалителни характеристики, семената на белия трън са известни с подпомагане на функциите на черния дроб и общото здраве. Разберете защо семената от бял трън са толкова ценни и как могат да подпомогнат вашето благополучие.

 

Bothanical Name: Silybum marianum

Seeds per Gram: 30-50

Seeds origin: Not treated

Допълнителна информация
Допълнителна информация

Семената на бял трън са богати на антиоксиданти и флавоноиди, които могат да имат благотворно влияние върху здравето. В семената се съдържат също мазнини, протеини, фибри и различни минерали като желязо, цинк, магнезий и др.. Те предоставят също и виатмини -  витамин Е и витамин К.

 

Съдържат висока концентрация на Silymarin – комплекс от антиоксиданти с противовъзпалителни и защитни свойства за черния дроб. Силимаринът осигурява защита на клетките от увреждания, предизвикани от свободните радикали. Може да помогне допълнителни и за облекчаване на запек и други симптоми, свързани с храносмилателната система.

 

Като част от здравословния начин на хранене, белият трън може да бъде ценен допълнителен източник на полезни хранителни вещества.

 

Вкусът на микрорастенията от бял трън е сладък с отличаваща се мекота.

 

За успешно и лесно отглеждане на бял трън като микрорастение препоръчваме следното:

  1. Накисване: Накиснете семената за 6-8 часа преди засяване. Опитайте се да покълнете семената преди засаждане. Направете това в буркан за покълване (за ден-два преди засяване). Идеята е семената да разчупят своята обвивка.
  2. Подходяща почва: Засейте семената в добре дренирана почва с неутрално до леко кисело pH.
  3. Отглеждайте на тъмно през първите 3-4 дни (blackout).
  4. Изберете добре осветлено място: Белият трън предпочита слънчеви участъци за растеж.
  5. Редовно поливане: Поддържайте почвата влажна, но не преполята. Избягвайте пренакисване с вода.
  6. Dehulling: След ден 2-3 от отглеждането в почва се опитайте да остраните люспите от семената механично с ръка. Този процес е идентичен при отглеждане на микрорастения от слънчоглед.
  7. Разреждане на растенията: Оставете оптимално разстояние между пониците, за да осигурите пространство за растеж.
  8. Време за растеж на микрорастения от бял трън: 10-20 дни

 

Следвайки тези съвети, ще можете да се насладите на успешно отглеждане на бял трън и да изпитате неговите благоприятни ползи.

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!