Семена от Анасонов Исоп (Anise Hyssop)

2,50 лв.
  • Марка: Tiny Full
  • Кат. номер: AH01

Анасоновият исоп е твърда, изправена, листна билка, състояща се от характерни квадратни стъбла, плоски листа и сезонни цъфтежи. Листата му са зелени, повърхността им е с изпъкнали жилки, назъбени ръбове и понякога са оцветени с лилаво.

Листата и цветовете имат хрупкава, нежна консистенция и за разлика от други билки, анасоновият исоп е известен със своя сладък, подобен на лимон вкус, смесен с нотки на женско биле и мента.

Анасоновият исоп има силен аромат, комбинация от женско биле, коренова бира, босилек, естрагон и мента и носи аромат, подобен на миризмата на натрошени семена от копър.

Анасоновият исоп е богат на етерични масла, състоящи се от метил евгенол, естествено съединение, осигуряващо антивирусни, антибактериални и противовъзпалителни свойства. Етеричните масла също съдържат лимонено съединение, за което е установено, че неутрализира стомашната киселина и насърчава здравословния храносмилателен тракт, и метил чавикол, съединение, използвано за овкусяване на ликьори и напитк.

 

Информация за отглеждане на микро растения:

Стъпки за отглеждане на микро растения oт анасонов исоп: следвайте инструкция за отглеждане на микро растения от  слузообразуващи семена в секция ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ - FAQ

Трудност: Лесно

Накисване: НЕ

Време за покълване: 4 дни

Беритба от: 10 – 14 дни

Количество семена: 1-2 гр. семена за една тарелка Tiny Full

 

Допълнителна информация
Допълнителна информация

Anise Hyssop

Bothanical Name: Agastache foeniculum

Seeds per Gram: 2100 

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!